Mijn winkelwagen (0) items
  • Vragen? Klantenservice@voordeeldrogist.eu of Whatapp ma-vr 10-17.30 uur +31 85 0470891
  •  Bezorgkosten Nederland vanaf €25,- slechts €2,95. Gratis vanaf €50,-.  
  •   Voor 18 uur besteld. Volgende dag geleverd.
  • Belgie gratis verzenden vanaf 50,-                                                                                                                                                                                                           

Homeopathie

Homeopathie

Artikelen 1 tot 20 van 118 in totaal

per pagina

Van hoog naar laag sorteren

Artikelen 1 tot 20 van 118 in totaal

per pagina

Van hoog naar laag sorteren

Homeopathie behoort tot de alternatieve geneeswijzen waarbij wordt uitgegaan van het zelfherstellende vermogen van de mens. Door dit herstellend vermogen kun je door te rusten en een beetje aandacht bijvoorbeeld vanzelf genezen van een kleine verkoudheid. Als je lichaam echter meer uit balans is, dan heeft het soms een extra handje nodig om weer in evenwicht te komen. Met behulp van homeopathische middelen kan dan een prikkel aan het zelfherstellend vermogen worden gegeven.

Homeopathie gaat uit van een drietal principes: gelijksoortigheid, gepotentieerde werking en behandeling van de gehele mens. Het eerste principe, gelijksoortigheid, houdt in dat het lichaam behandeld moet worden met een middel dat bij gezonde mensen verschijnselen oproept die overeenkomen met de verschijnselen van een zieke. Als je bijvoorbeeld verkouden bent, heb je meestal last van tranende ogen en een loopneus. Dit zijn klachten die ook door een ui veroorzaakt kunnen worden. Een homeopaat zal in dat geval de verkoudheid proberen te verhelpen door een ui in verdunde vorm toe te dienen.

Het tweede principe van homeopathie is een gepotentieerde werking. Volgens homeopaten kunnen sommige stoffen in hun normale dosering schadelijk zijn. Daarom zijn homeopathische middelen verdund. Daarnaast worden ze op een speciale manier geschud zodat ze hun krachtige, genezende werking behouden.

Het laatste principe is behandeling/aandacht voor de gehele mens. Waar een huisarts puur naar de klacht van de patiënt kijkt en daarvoor een passend geneesmiddel voorschrijft, richt een homeopaat zijn vizier op het gehele lichaam. Hiermee hopen ze de achterliggende oorzaak van de klacht te vinden.