Mijn winkelwagen (0) items
  • Veilig betalen iDeal en Achteraf betalen met Klarna.
  •  Bezorgkosten Nederland vanaf €25,- slechts €2,95. Gratis vanaf €50,-.  
  •   Voor 18 uur besteld is vandaag verzonden    
  • Belgie gratis verzenden vanaf 50,-                                                                                                                                                                                                           

Calcium/Magnesium/Zink

1 artikel(en)

per pagina

Van hoog naar laag sorteren

1 artikel(en)

per pagina

Van hoog naar laag sorteren

Calcium is een van de bekendste mineralen. Het is nodig voor sterke botten en tanden. Maar calcium alleen is vaak niet genoeg. Calcium heeft magnesium nodig om opgenomen te worden en goed te kunnen werken. Wanneer je meer calcium binnen krijgt moet je dus ook meer magnesium gebruiken, anders raakt de voorraad magnesium in het lichaam uitgeput.

Calcium en magnesium zijn beide essentiële mineralen die als elektrolyten in het lichaam fungeren. Dit betekent dat ze helpen om elektrische impulsen over te brengen tussen zenuw en spier cellen, en ook helpen om de hoeveelheid vocht binnen en buiten de cel in balans te houden. Calcium en magnesium werken nauw samen, en moeten in balans met elkaar blijven om bloeddruk te reguleren en een constante hartslag te handhaven.

Als je besluit een magnesium supplement te gebruiken, is het belangrijk te begrijpen dat calcium complementair is aan magnesium. Dus je moet beide gebruiken. Je zou twee keer zo veel elementair magnesium ten opzichte van elementair calcium moeten gebruiken. Die verhouding werkt heel goed voor de meeste.