Mijn winkelwagen (0) items
  • Veilig betalen iDeal en Achteraf betalen met Klarna.
  •  Bezorgkosten Nederland vanaf €25,- slechts €2,95. Gratis vanaf €50,-.  
  •   Voor 18 uur besteld is vandaag verzonden    
  • Belgie gratis verzenden vanaf 50,-                                                                                                                                                                                                           

Weerstand verhogen

Weerstand verhogen

Artikelen 1 tot 20 van 32 in totaal

per pagina

Van hoog naar laag sorteren

Gezonde en verantwoorde voeding is belangrijk voor je afweersysteem. Eet regelmatig, gevarieerd, niet te vet en niet te zout. Zorg voor de nodige vezels en voldoende fruit (minstens twee stuks per dag) en verse groenten (dagelijks twee ons). Eet gezond en gevarieerd

Vitaminen en mineralen zijn onmisbaar voor een goede weerstand. Wie gevarieerd eet, krijgt er in principe voldoende van binnen. Kleine kinderen, zwangere vrouwen, chronisch zieken en ouderen hebben een grotere behoefte aan bepaalde vitamines. Het aanvullen van de voeding met een voedingssupplement is voor die groepen een goed idee. Regelmatig en gezond eten is bovendien goed voor je darmflora. Niet onbelangrijk, want je darmen vormen een belangrijk deel van het immuunsysteem.

Drink het juiste vocht

Een juiste vochtbalans is essentieel voor een goede weerstand. Drink je te weinig, dan worden afvalstoffen niet afgevoerd. Probeer iedere dag in ieder geval anderhalf tot twee liter water te drinken. Thee, vruchtensappen of sportdrankjes mogen ook. En ook al vind je het nog zo lekker, beperk je alcoholgebruik. Het afbreken van alcohol kost je lichaam namelijk behoorlijk wat tijd en moeite. Hoe meer glazen wijn, bier of sterke drank je drinkt, des te minder aandacht kan je lichaam stoppen in het bestrijden van ziekteverwekkers. Drink maximaal twee à drie glazen per dag en drink niet elke dag alcohol.

Leef regelmatig

Kies een verstandig leefpatroon. Regelmaat in je leven helpt namelijk enorm om je weerstand op peil te houden. Af en toe een avondje uit kan natuurlijk best, maar probeer altijd voldoende slaap te pakken. Zo'n acht uur per nacht wordt aangeraden. Wanneer je slaapt, krijgt je lichaam namelijk de tijd om zich te herstellen en weer op krachten te komen. Ook stress heeft een negatieve invloed op je immuunsysteem. Hetzelfde geldt voor depressies. En, ook belangrijk, laat de sigaretten links liggen. Roken kan namelijk niet alleen op de lange termijn je gezondheid schaden, maar tast ook je weerstand aan.

Leef dus regelmatig, verstandig en lach veel.

Beweeg

Ook voldoende lichaamsbeweging geeft je weerstand een duwtje in de rug. Mensen tussen de 18 en 55 jaar wordt geadviseerd om een half uur matig intensief te bewegen. Het liefst iedere dag, maar in ieder geval vijf dagen per week. Bij 'matig intensief' kun je bijvoorbeeld denken aan wandelen, fietsen, zwemmen of joggen. Houd je lichaam schoon Ook een goede persoonlijke hygiëne helpt je weerstand te vergroten. Je komt dan bijvoorbeeld minder snel in aanraking met ziekteverwekkers die zich schuil houden in het vuil. Was je handen regelmatig en geef jezelf dagelijks een goede wasbeurt. Neem een lekkere douche of een ontspannen bad. Het zorgt er niet alleen voor dat je je lekker fris voelt en verzorgd voor de dag komt, maar het is nog goed voor je ook. Uw kunt uw weerstand uiteraard ondersteunen met vitamines. Met name vitamine C draagt een steentje bij het futloze, vermoeide gevoel tegen te gaan