Mijn winkelwagen (0) items
  • Vragen? Klantenservice@voordeeldrogist.eu of Whatapp ma-vr 10-17.30 uur +31 85 0470891
  •  Bezorgkosten Nederland vanaf €25,- slechts €2,95. Gratis vanaf €50,-.  
  •   Voor 18 uur besteld. Volgende dag geleverd.
  • Belgie gratis verzenden vanaf 50,-                                                                                                                                                                                                           

Oog

Oog

11 artikel(en)

per pagina

Van hoog naar laag sorteren

11 artikel(en)

per pagina

Van hoog naar laag sorteren

Jeukende en tranende ogen zijn vaak het gevolg van een allergische reactie of een vuiltje in het oog. Contact met bijtende stoffen, de zon, wind, (sigaretten)rook en het dragen van contactlenzen kunnen ook irritatie geven aan de ogen, waardoor deze gaan jeuken en tranen.

Een vuiltje of allergische reactie kunnen ook een ontsteking van het oogbindvlies veroorzaken. Het oog wordt rood en gaat ontsteken, bij zware ontstekingen kan dit gepaard gaan met pusvorming. Op het ooglid kunnen 'strontjes' ontstaan, kleine witte bolletjes gevuld met pus. Dit zijn ontstekingen die veroorzaakt worden door bacteriën.

Wanneer de ogen onvoldoende zijn beschermd tegen fel licht, kan men last krijgen van zogenaamde lasogen. De ogen voelen branderig en pijnlijk aan en vooral licht wordt slecht verdragen.

Inspannend lezen, televisie kijken, turen naar het beeldscherm van de PC kunnen de oogspieren erg vermoeien. Men krijgt last van vermoeide 'knijpogen', en heeft moeite de ogen open te houden. Een bijkomende klacht bij oververmoeide ogen is vaak hoofdpijn. Wanneer de traanproductie verminderd, bijvoorbeeld ten gevolge van een ontsteking, oogziekte of een minder gunstige leefomgeving (airconditioning, centrale verwarming), kan men last krijgen van droge ogen. Door verkoudheid, stress, smog en bijvoorbeeld oververmoeidheid kan men last krijgen van een branderig gevoel bij de ogen.